نمايشگاه كتاب، آزادي بيان، خواستهاي فوري ما
بیانیه جمعی از دانشجویان تهران
چند روز دیگر، شاهد آغاز به کار بيست و سومين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران هستیم. بیست و سومین نمایشگاه کتاب بدون کمترین آزادی بیان در نشر کتب و مطبوعات. بیست و سومین نمایشگاه کتاب در قلب بزرگترین زندان نویسندگان و خبرنگاران و روزنامه نگاران.
آری نمایشگاه کتاب است اما انسانهاي آزاديخواه بخاطر عقايدشان در زندان هستند. نمايشگاه كتاب است اما ما اجازه نداريم كتابهايي را كه ميخواهيم، بخوانيم و به معرض نمايش بگذاريم. اجازه نداريم آنچه معتقديم بنويسيم و انتشار دهيم. اجازه نداريم آنچه فكر ميكنيم بگوييم و تبليغ كنيم. اجازه نداريم جمع شويم و اعتراضمان را اعلام كنيم. اجازه نداريم تشكل خود را داشته باشيم و براي رسيدن به خواستهايمان مبارزه و تلاش كنيم، اجازه نداريم اگر از شرايط كارمان راضي نيستيم اعتصاب كنيم. و تخلف از هر كدام از اينها جوابش زندان است و حتي شايد اعدام!
بسياري از دانشجويان معترض بخاطر عقايدشان و بخاطر اينكه آزادي ميخواستند در زندانند، پرونده قضايي دارند، به عنوان دانشجوي ستاره دار مارك خورده اند، از حق ادامه تحصيل محروم شده اند و غيره. بسياري از انسانهاي آزاديخواه بخاطر اينكه به شرايط كارشان اعتراض داشته و يا حقشان را نداده اند و دست به اعتصاب زده اند، و يا بخاطر اينكه حجاب بر سر نكرده اند و بخاطر دهها موضوع ديگر تحت فشار و سركوب قرار گرفته و در زندانند.
در اين اول ماه مه صديق كريمي و فايق كيخسروي از رهبران كارگري در سنندج را دستگير كردند چون ميخواستند مراسم اول داشته باشند. منصور اسانلو و ابراهيم مددي و علي نجاتي در زندانند چون براي ايجاد تشكل خود تلاش كرده و با اعتراضاتشان حق و حقوق خود را طلب كرده اند. فرزاد كمانگر و عليرضا دو معلم معترض در زندانند و احكام اعدام دارند. مهديه گلرو، دانشجوی محروم از تحصيل دانشگاه علامه و عضو شورای دفاع از حق تحصيل، به همراه همسرش در منزل شخصیشان به جرم دفاع از حق تحصیل بازداشت شدند و اکنون در وضعیت وخیمی بسر می برد. رضا خندان از فعالين حقوق كودك در زندان است براي اينكه از حقوق كودك دفاع كرده و خواهان زندگي انساني براي همه كودكان شده است.
در مدت اين يكسال که مبارزات فشرده اي براي رسیدن به خواستهايمان داشته ايم، بسياري از انسانهاي آزاديخواه دستگير شدند. شكنجه شدند و جواناني چون ندا آقا سلطان و اشكان سهرابي و دهها انسان آزاديخواه جان باختند. همه اينها نشان از اين دارد كه مبارزه براي آزادي بدون قيد و شرط سياسي يك ركن مهم در رسیدن به خواسته های به حق ماست. از این رو، ما بر خواستهاي زير تاكيد ميكنيم:
1. آزادی زندانیان سیاسی و لغو مجازات اعدام. هیچ کسی را نباید به خاطر انتشار آرا و افکارش بازداشت و زندانی کرد. نیز، انتقاد به همه جوانب سياسي، فرهنگي، اخلاقي و ايدئولوژيک جامعه بايد آزاد باشد.
2. ما بر آزادي بدون قيد و شرط عقيده، بيان، اجتماعات، تظاهرات، مطبوعات، تحزب، تشكل، اعتصاب تاكيد داريم و آنها را حقی مسلم برای تمامی آحاد جامعه می دانیم.
3. از نظر ما، بايد بساط هر گونه سانسور و تفتيش و کنترل در جامعه و بويژه در دانشگاهها و مدارس جمع شود. از جمله فيلترينگ سايت هاي اينترنتي متوقف شود. از نشريات دانشجويي و كليه مطبوعات نیز رفع توقيف شود.
4. دین و مذهب رسمی دولت، از جمله عوامل اصلی نقض آزادی بیان به بهانه هایی چون مقدسات است. از این رو، ما بر جدايي كامل مذهب از دولت، سيستم قضايي و از آموزش و پرورش تاکید داریم. آزادي كامل مذهب و بي مذهبي بعنوان عقيده و امر خصوصي افراد باید به رسمیت شناخته شود.
5. دانشگاهها باید از يورش نيروي انتظامي مصون باشند. دوربين های مداربسته در دانشگاهها و در اماکن عمومي باید جمع شوند چرا که حریم خصوصی افراد را تهدید می کنند. ما جامعه اي آزاد و ایمن ميخواهيم. حجاب اجباري و تبعيض جنسيتي بايد لغو شود. كليه قوانين تبعيض آميز عليه زنان و برابري کامل زن و مرد در همه عرصه هاي اقتصادي، سياسي و اجتماعي در جامعه بايد لغو شود.
6. فشار از روي استادان دانشگاه ها و معلمان بايد برداشته شود. معلم و استاد بايد امنيت شغلي داشته باشند و تفتيش عقايد بايد ممنون شود. ما تصفیه دانشگاه ها از استادان و دانشجویان منتقد و مخالف را قویا محکوم می کنیم.
7. نزديک به يکسال است که مردم براي همه اين خواستها مبارزه ميکنند. جواب خواستهاي مردم سرکوب بوده است. ما سرکوب اعتراضات مردمي را قویا محکوم ميکنيم و خواستار محاکمه عاملين و مسببين سرکوب و کشتار مردم، در دادگاهی بی طرف و کاملا علنی هستيم.
8. ما قطعنامه ده تشکل کارگري که به مناسبت روز جهانی کارگر داده شده را مورد حمايت و پشتيباني قرار ميدهيم. و خواستهاي اين قطعنامه را، خواستهاي همه مردم ایران می دانیم.
جمعي از دانشجويان آزاديخواه تهران
13 اردیبهشت 1389
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر